14 Şubat 2015 Cumartesi

Duvarların dili olsa da konuşsa

Evimizin yansıtmasını istediğimiz enerji ve imajı sadece mobilyalarla değil, renklerle ve ufak dokunuşlarla da elde edebiliriz. Üstelik sadece boya değil , duvar kağıtları ve fayanslar da kullanılabilir. Ancak renk kullanımında günümüzde öne çıkan renk akımlarını da dikkate almakta fayda var. Renklerin daha mat ve biraz daha koyultulmuş halini kullanmak, modern tarzı yansıtmak için önemli bir etken. Aynı şekilde açık renkleri kullanmak istiyorsak, daha pudra renklere çalan, yumuşak geçişli renkler tarz yakalayabilmek için güzel ipuçları olabilir. Renklerle karıştırılacak beyaz ve gri tonları renk elde etmemize yardımcı olabilir.
Renklerin ham halinden mümkün olduğunca kaçınalım. Bahsettiğim renkleri baz alarak, sayısız ton elde edebilirsiniz.

Kırmızı

Tahmin etmesi çok zor olmasa gerek : kırmızı enerji ve tutkunun rengi. Aynı zamanda iştah açıcı bir etkisi de var. Bu yüzden bir çok fast food zincirinin logosunda ve iç mekanında bu rengi görmemiz şaşırtıcı değil.


















Mavi
Mavi renk skalasında soğuk renk olarak geçse de aslında dinginliği çağrıştırır. İş dünyasında da mavi bilişimin rengi olarak kabul edilir. Her ne kadar erkeksi tarzı çağrıştırsa da aslında mavi 18. yüzyıla kadar kadınların kullandığı bir renk iken, pembe gücü yansıttığı düşünülerek erkek kıyafetlerinde kullanılırdı. Bu yüzyılda başlayan feminist hareketle kadınlar, pembeyi erkeklerin elinden alarak kendi cinsiyetlerinin simgesi haline getirmişler. Mavinin bizim bilincimizde uyandırdığı görüntü ise "su". Yeryüzündeki yaşamımızın başlangıcından beri su insanoğlu için her zaman kutsaldır. Bu yüzden mavi rengin taşıdığı bu imajı evlerimize kesinlikle yansıtmalıyız.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder